Wie ben ik

“Het is mijn ambitie om het leven van zoveel mogelijk vrouwen in en na de overgang te vergemakkelijken door ze te helpen zich met de juiste voeding en leefstijl lekkerder in hun vel te laten voelen.”

Inge Hendriks, Leef Fit

Even voorstellen

Mijn naam is Inge Hendriks, 45 jaar, diëtiste van beroep. De overgang heeft mijn interesse gewekt doordat vrouwen in mijn omgeving last kregen van opvliegers en andere, soms vreemde klachten die ze in eerste instantie niet goed kon verklaren. Tijdens mijn opleiding heb ik daarom onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Ik ben hierop afgestudeerd en heb me vervolgens gespecialiseerd in het tegengaan van overgangsklachten door aanpassingen in voeding en leefstijl.

Ambitie
Het is mijn ambitie om de kennis die ik heb opgedaan over het gunstige effect van de juiste voeding en leefstijl op overgangsklachten zoveel mogelijk uit te dragen. In Nederland heerst nog altijd de gedachte dat ‘het er nu eenmaal bijhoort’ die overgang. We nemen al die bijkomende ongemakken (en dat zijn er heel wat!!) voor lief omdat er toch niet zoveel aan te doen zou zijn. Die houding wil ik doorbreken, samen met het taboe dat nog steeds op de overgang rust. Want met de juiste voeding en leefstijl kun je namelijk wel degelijk een heleboel overgangsklachten voorkomen of verminderen.

Klantgericht en betrokken
Met een passend voedings- en leefstijladvies sta je steviger in je schoenen. Je krijgt een betere controle over je gewicht en misschien nog wel het allerbelangrijkste: je voelt je energieker en lekkerder in je vel. Ik weet uit ervaring hoe lastig het kan zijn om werk en gezin te combineren en daarnaast ook nog tijd te maken voor jezelf. Bijkomende factoren als overgangsklachten trekken een grote wissel op je energiehuishouding. Ik besteed daarom ook aandacht aan een gezonde leefstijl, waarbij ontspanning een grote rol speelt.

Voortdurend bijleren
Om je hier goed over te kunnen informeren ben ik continu bezig mezelf bij te scholen. Zo heb ik de volgende opleidingen gevolgd op het gebied van voeding:

  • HBO Voeding & Diëtetiek te Den Haag (cum laude afgestudeerd)
  • Voedingsdeskundige
  • Gewichtsconsulente
  • Orthomoleculaire Voedingstherapie
  • Voeding en Suppletie

Verder spreek ik desgewenst ook op bijeenkomsten voor gezondheidsprofessionals en geef ik workshops bij werkgevers om de voeding en leefstijl zo optimaal mogelijk te krijgen.

Hiertoe zal ik vooraf in samenwerking met de opdrachtgever doelen bepalen en bespreken welke informatie in een sessie naar voren moet komen, voor wie deze informatie bedoeld is en hoe men ermee moet gaan werken. Op basis van deze gegevens kan ik vervolgens aan de slag om een prettige leesbaar en wetenschappelijk onderbouwde presentatie of ander naslagwerk op te leveren.

Samenwerken
Regelmatig overleg met collega gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten en biochemici levert mij een schat aan inzichten, kennis en vaardigheden op die ik kan gebruiken om mijn ambitie waar te maken. Ook mocht ik in 2015 en 2016 als vaste gast bij Myrnaplus (een televisieprogramma gepresenteerd door Myrna Goossen, uitgezonden op RTL4) twaalf weken lang een onderwerp behandelen gerelateerd aan voeding en gezondheid.

Hieronder een paar linkjes naar uitzendingen.

Leef Fit werkt, ook voor jou!
Ik heb al vele vrouwen naar volle tevredenheid mogen ondersteunen bij het bereiken van hun doelstellingen. Hopelijk mag ik ook jou binnenkort welkom heten op leeffit.nl om samen aan de slag te gaan en een gezond gewicht en een vitaal gevoel te bereiken. Want gezond en fit door het leven; dat willen we toch allemaal!