Wat is pilates?

Pilates is een trainingsmethode die zich richt op het versterken van de dieper gelegen spieren in het lichaam, met name de rug- en buikspieren. Het is een ideale methode om rugklachten te verminderen en andere blessures te voorkomen. Bij Pilates draait het om het creëren van een goede lichaamshouding en het verbeteren van de stabiliteit en flexibiliteit van het lichaam.

DE 5 PRINCIPES VAN PILATES

CONCENTRATIE

Bij Pilates is het belangrijk om geconcentreerd te trainen en je volledige aandacht te richten op de uitvoering van elke beweging. Dit zorgt voor een intensievere en effectievere training en geeft je ook mentale rust doordat je je aandacht richt op de oefeningen.

BEHEERSING

Bij Pilates gaat het om beheerste en gecontroleerde bewegingen. Het is belangrijk om de juiste spieren in de juiste combinatie aan te spannen om blessures te voorkomen. Een beheerste beweging is effectiever dan een slordig uitgevoerde beweging.

CENTRUM

Het centrum of “core” van het lichaam is het gebied rondom de onderrug en onderbuik. Door het trainen van dit gebied wordt de stabiliteit en stevigheid van het lichaam verbeterd. Voordat je bewegingen van je armen of benen uitvoert, is het belangrijk om eerst je centrum te stabiliseren en een krachtig powerhouse te creëren.

NAUWKEURIGHEID

Elke beweging bij Pilates heeft een specifiek doel. Het is belangrijk om elke beweging nauwkeurig en met de juiste spanning uit te voeren om het gewenste effect te bereiken. Elke beweging heeft ook een duidelijk begin- en eindpunt.

ADEMHALING

Een goede ademhaling is essentieel bij Pilates. Door op de juiste manier te ademen tijdens de oefeningen, krijg je voldoende zuurstof binnen om de training vol te houden. Instructies over ademhaling zijn dan ook een belangrijk onderdeel van Pilates lessen.

Voor wie is pilates?

Onze pilates methode is geschikt voor een breed publiek, van jong tot oud en van beginners tot gevorderden, sporters en niet-sporters. Het is met name geschikt als je de stabiliteit en kracht van de spieren rond de wervelkolom wilt verbeteren. Onze trainingen worden gegeven in kleine groepjes van 4 tot 8 deelnemers, voor optimale begeleiding en persoonlijke aandacht. We bieden lessen op maandagavond van 20:00 tot 21:00 en dinsdagochtend van 09:15 tot 10:00. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op voor een proefles en ervaar zelf de voordelen van onze pilates methode.

BOEK DIRECT EEN

PROFESSIONELE LEEFSTIJLCHECK

  • Uitgebreide metingen middels geavanceerde apparatuur o.a.: glucosegehalte, cholesterol level, buikomvang, bloeddruk, BMI, vetpercentage, visceraal vet en verdeling spier- en vetmassa over het lichaam.
  • Spinnenweb voor Positieve Gezondheid.
  • Je huidige leefstijl wordt goed in kaart gebracht door middel van beproefde methoden.
  • Een gesprek waarin doelen en een passende aanpak besproken worden om je te helpen een gezondere leefstijl te vinden.

Schrijf je in via het formulier op deze pagina.

Direct contact opnemen kan natuurlijk ook:
telefoon: 024 2120 168
e-mail: info@leeffit.nl

Tot einde van deze maand GRATIS!

(regulier tarief € 149,-)
Naam(Vereist)