10 slimme zomertips voor bewuste en gezonde keuzes!

De zomer schijnt volop en brengt heerlijke dagen vol zon, plezier en sociaal samenzijn met zich mee. Temidden van al die vreugde en verleidelijke lekkernijen is het soms een uitdaging om bewuste en gezonde keuzes te blijven maken. Maak je geen zorgen, we staan voor je klaar! In deze blog delen we 10 slimme zomertips voor het maken van bewuste en gezonde keuzes tijdens zomerse uitjes, op het terras, tijdens het uiteten, op een BBQ en meer. Laten we erin duiken!

1. Terrastijd

Minder goed: een suikerbom van een cocktail, een grote portie nacho’s met gesmolten kaas en guacamole, zoete sangria met vruchtensappen. Beter: ga voor een verfrissende mojito met vers limoensap, munt en een vleugje honing. Als je liever zonder alcohol gaat, kies dan voor een sprankelende mocktail met bruiswater, cranberrysap en limoen.

2. Uiteten

Minder goed: gefrituurde uienringen als voorgerecht, een grote portie pasta met romige saus, diepgevroren kipnuggets als hoofdgerecht. Beter: begin met een frisse caprese-salade met sappige tomaat, mozzarella en basilicum, of trakteer jezelf op een portie gegrilde groentespiesjes met een lichte yoghurtdip.

3. Picknick in het park

Minder goed: een zakje chips, wit stokbrood met vette sausjes, suikerrijke mueslirepen. Beter: vul je picknickmand met knapperige worteltjes, komkommer en paprika. Voeg hummus, tzatziki en guacamole toe als gezonde dips. Maak het extra feestelijk met een schaaltje quinoa-avocadosalade.

4. Stranddag

Minder goed: romige ijsjes met veel toppings, vette hotdogs met veel ketchup en mayonaise, zoete en zoute popcorn. Beter: kies voor een verfrissend waterijsje met echt fruit of maak thuis je eigen fruitijsjes van gepureerde aardbeien en yoghurt. Voor een proteïneboost, ga voor een smoothiebeker met noten, zaden en vers fruit.

5. Ijsjesmoment

Minder goed: een hoorntje ijs met extra slagroom, een milkshake met veel suiker, een grote ijscoupe met chocoladesaus. Beter: geniet van een klein bolletje sorbetijs met echte vruchtensmaak, of maak je eigen “nice cream” door bevroren banaan te mixen met wat vanille-extract en een snufje kaneel. Voeg verse bessen toe als topping.

6. Buiten lunchen

Minder goed: een klassieke club sandwich, een grote Caesar salade met veel croutons en dressing, panini met veel gesmolten kaas. Beter: ga voor een gegrilde kip avocado-salade met een lichte vinaigrette. Als je zin hebt in een sandwich, kies dan voor een volkoren wrap gevuld met mager kalkoenvlees, avocado, sla en tomaat.

7. Zomerfestival

Minder goed: vette frietjes met saus, gefrituurde churros met suiker, kebab met veel saus en ongezonde vleessoorten. Beter: zoek naar gegrilde maïskolven of ga voor vers fruit in bekertjes. Als je trek hebt, kies dan voor een bakje gemengde noten en gedroogd fruit. Een schaaltje yoghurt met honing en nootjes is ook een slimme keuze.

8. Roadtrip snacks

Minder goed: zoete energydrinks, grote zakken chips, snoeprepen en chocoladerepen. Beter: neem een hervulbare waterfles mee en vul je snackzakjes met ongezouten noten, gedroogd fruit, knapperige groentechips en wat stukjes pure chocolade. Een handvol mueslirepen met volkoren granen en noten kan ook goed vullen.

9. BBQ met vrienden

Minder goed: hamburgers met kaas, worstjes met veel vet en zout, vette spareribs met suikerrijke marinades. Beter: kies voor een mager kipspiesje met paprika en ui. Probeer ook eens een portobello-paddenstoel gevuld met quinoa, verse kruiden en feta. Als je visliefhebber bent, grill dan een stukje zalm met citroen en dille.

10. Zomerse dineravond

Minder goed: grote porties pasta met roomsaus, vette steaks met botersaus, pizza’s met dikke deegkorsten en veel kaas. Beter: geniet van een lichte spinaziesalade met gegrilde zalm en een vinaigrettedressing. Als alternatief kun je ook kiezen voor een courgettepasta met zelfgemaakte tomatensaus en geraspte Parmezaanse kaas. Of maak een quinoasalade met komkommer, rode ui en kikkererwten.

Onthoud dat het zomerseizoen om genieten draait, maar met deze 10 slimme zomertips voor bewuste en gezonde keuzes kun je genieten van heerlijke momenten zonder af te wijken van je gezondheidsdoelen. Bij Leef Fit helpen we je graag om een balans te vinden tussen plezier en welzijn, zelfs tijdens de verleidelijkste gelegenheden.

Wil je meer advies over bewuste keuzes en een actieve zomer? Aarzel niet om contact op te nemen met Leef Fit voor deskundige begeleiding en handige tips.

BOEK DIRECT EEN

PROFESSIONELE LEEFSTIJLCHECK

Uitgebreide metingen middels geavanceerde apparatuur o.a.: glucosegehalte, cholesterol level, buikomvang, bloeddruk, BMI, vetpercentage, visceraal vet en verdeling spier- en vetmassa over het lichaam.
Vragenlijst voor Positieve Gezondheid.
Je huidige leefstijl wordt goed in kaart gebracht door middel van beproefde methoden.
Een gesprek waarin doelen en een passende aanpak besproken worden om je te helpen een gezondere leefstijl te vinden.

Schrijf je in via het formulier op deze pagina.

Direct contact opnemen kan natuurlijk ook:
telefoon: 024 2120 168
e-mail: info@leeffit.nl

Tot einde van deze maand GRATIS!

(regulier tarief € 149,-)
Naam(Vereist)