Tips voor gezond eten: kies voor onbewerkte en natuurlijke voeding!

In een wereld vol lekkere snacks en snel klaargemaakte maaltijden kan het best lastig zijn om goede keuzes te maken voor je eten. Maar gelukkig heeft moeder natuur allerlei voedingsmiddelen voor ons die niet alleen lekker zijn, maar ook supergoed voor ons lijf. In deze blog ontdek je hoe je beter kunt eten daarmee je gezondheid kunt opkrikken. We bespreken tips voor gezond eten en ook geven we vijf coole tips om je eten slimmer te kiezen.

Waarom is gezond eten belangrijk?

Gezonde keuzes maken voor je eten is als de basis voor een volle batterij en een blij lijf. Eten dat rechtstreeks uit de natuur komt, zoals groente, fruit, volkoren granen, noten, zaden en mager vlees, zit bomvol spullen die je lichaam goed kan gebruiken. Denk aan vezels die je spijsvertering blij maken, vitamines die je lijf laten stralen en mineralen die alles laten draaien zoals het hoort. Deze natuurlijke onbewerkte voedingshelden houden je immuunsysteem sterk, zorgen dat je energie op peil blijft en geven je dat algemene fitte gevoel waar je naar verlangt.

Slimme tips voor gezond eten

1. Kies puur eten: ga voor eten dat zo min mogelijk is bewerkt. Denk aan verse groenten en fruit die zo van het land komen, noten zonder zout en volkoren brood dat barst van de goede dingen. Mager vlees zoals kip, vis of plantaardige eiwitbronnen passen hier ook perfect bij. Deze pure, onbewerkte keuzes geven je lijf de bouwstenen die het nodig heeft om optimaal te werken.

2. Lees de labels: als je iets in een pakje koopt, check dan even het etiket. Kies eten met zo min mogelijk ingrediënten en vermijd dingen als extra suiker, rare kleurstoffen en kunstmatige bewaarmiddelen. Hoe minder nare stoffen, hoe beter voor je lijf.

3. Zelf in de keuken: zelf koken geeft je de touwtjes in handen. Probeer eens wat kruiden en specerijen om je eten lekker te maken, zonder te veel zout of vet te gebruiken. Zo heb je de controle over wat er in je maaltijd gaat.

4. Minder bewerkte voeding: probeer bewerkt eten zoals fastfood, frisdrank en snoep met veel suiker te minderen. Dat soort eten kan zorgen voor snelle schommelingen in je bloedsuikerspiegel en energielevel. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke, voedzame snacks.

5. Drink genoeg water: water is superbelangrijk. Kies water als je dorst hebt en probeer suikerhoudende drankjes te skippen. Water houdt je gehydrateerd en helpt je lijf om alles soepel te laten verlopen.

Top 5 slimme food swaps

1. Frisdrank → Infused water: vervang suikerrijke frisdrank door lekker water met een smaakje, bijvoorbeeld met stukjes fruit erin.

2. Witte Pasta → Volkoren Pasta: vervang de gewone witte pasta door voedzame volkoren pasta. Volkoren pasta zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen die je lichaam nodig heeft. Deze voedingsstoffen houden je langer verzadigd en ondersteunen een gezonde spijsvertering. Kortom, het is een slimme stap naar een evenwichtige leefstijl.

3. Chips → Geroosterde Kikkererwten: ga voor knapperige geroosterde kikkererwten in plaats van vette chips.

4. Roomsaus → Griekse Yoghurtsaus: ruil calorierijke roomsaus in voor een lichtere en even smakelijke optie: Griekse yoghurtsaus. Griekse yoghurt is rijk aan eiwitten en voegt een romige textuur toe aan je gerechten. Hiermee verminder je de inname van verzadigde vetten en voeg je voedingswaarde toe aan je maaltijden. Dit is een geweldige manier om bewust te genieten van je favoriete smaken.

5. Witte rijst → Bloemkoolrijst: Kies voor bloemkoolrijst in plaats van witte rijst, dat is net zo lekker en gezonder.

Door slimme keuzes te maken met eten en deze handige wissels in te zetten, werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl. Je zult merken dat je meer energie hebt, je immuunsysteem sterker is en je je gewoon beter voelt.

Wil je meer tips voor gezond eten, meer weten over het maken van bewuste voedingskeuzes en hoe je jouw weg kunt vinden naar een gezondere leefstijl? Leef Fit staat voor je klaar met deskundige begeleiding en praktische tips. Geef jezelf de beste kans op succes – kies voor een Leef Fit levensstijl!

BOEK DIRECT EEN

PROFESSIONELE LEEFSTIJLCHECK

Uitgebreide metingen middels geavanceerde apparatuur o.a.: glucosegehalte, cholesterol level, buikomvang, bloeddruk, BMI, vetpercentage, visceraal vet en verdeling spier- en vetmassa over het lichaam.
Vragenlijst voor Positieve Gezondheid.
Je huidige leefstijl wordt goed in kaart gebracht door middel van beproefde methoden.
Een gesprek waarin doelen en een passende aanpak besproken worden om je te helpen een gezondere leefstijl te vinden.

Schrijf je in via het formulier op deze pagina.

Direct contact opnemen kan natuurlijk ook:
telefoon: 024 2120 168
e-mail: info@leeffit.nl

Tot einde van deze maand GRATIS!

(regulier tarief € 149,-)
Naam(Vereist)